"BEZ..." WRZESIEŃ 2026
[Obrazek: 101005704499842864_t.png]
[Obrazek: 101005704499841539.png]
37. Prezydent Republiki Bialeńskiej
  Odpowiedz
A ten cały Grüner to jest przedstawicielem zielonych? Jaki ma program w sprawie środowiska? Czy popiera zieloną energię? A jeśli tak to czy robi to dlatego, że jego rodzina ma w nazwisku kolor zielony, oraz zapewne udziały w odnawialnej, zielonej energii? Czy Pan Prezydent Grüner będzie prowadzić zieloną politykę?
Opinia Bialeńska, ale i zagraniczna chętnie poznałyby odpowiedzi na te pytania. Big Grin Wink
/-/ Jerzy IV
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
Magnus Dux Oraniae
Rector Universitatis Cracoviensis
Prorector Universitatis Rotriensis
Episcopus Vilnensis

[Obrazek: s1j8m9n.png]
  Odpowiedz
W nazwisku mam kolor zielony i jestem prezydentem kraju, gdzie trawa jest zieleńsza. Na temat zielonej polityki i całego tego szaleństwa zacytuję klasyka: "Drill, baby, drill"!"
Superki: Iwan Paliwow
  Odpowiedz
Że Ci się chce o drugiej w nocy wypuszczać artykuł... szacunek Wink kogoś takiego według mnie Bialenia potrzebuje
  Odpowiedz
Niestety, ja nie mogę kandydować. Prawo zabrania.
/-/ Thomas von Lisendorff 
Cesarz Imperium Rusowskiego,
Minister Kultury i Sportu Bialenii,
Prezes BZS, Ambasador w Rotrii,
Par Kobrin, Admirał MW RB , Ataman Dehreiny

[Obrazek: 100505667931999078.png]
  Odpowiedz
(Wczoraj, 18:50)Thomas von Lisendorff napisał(a): Niestety, ja nie mogę kandydować. Prawo zabrania.

Nie zabrania Ci kandydować. Zabrania Ci łączyć urzędy. W przypadku, gdybyś wygrał wybory i zdecydował się pełnić urząd prezydenta - musiałbyś abdykować w Rusowii. Smile
  Odpowiedz
(Wczoraj, 18:52)Peter Grüner napisał(a):
(Wczoraj, 18:50)Thomas von Lisendorff napisał(a): Niestety, ja nie mogę kandydować. Prawo zabrania.

Nie zabrania Ci kandydować. Zabrania Ci łączyć urzędy. W przypadku, gdybyś wygrał wybory i zdecydował się pełnić urząd prezydenta - musiałbyś abdykować w Rusowii. Smile
A biorąc pod uwagę, że Thomas ma syna, nie byłby to wielki problem dynastyczny. Wink
  Odpowiedz
Czy oddając władze w Rusowii, w ręce Regenta, mógłbym sprawować urząd Prezydenta RB?
Superki: Peter Grüner
/-/ Thomas von Lisendorff 
Cesarz Imperium Rusowskiego,
Minister Kultury i Sportu Bialenii,
Prezes BZS, Ambasador w Rotrii,
Par Kobrin, Admirał MW RB , Ataman Dehreiny

[Obrazek: 100505667931999078.png]
  Odpowiedz
Trudne pytanie. Napiszcie wniosek do LKS to przeanalizuję sprawę i ogłoszę wiążące rozstrzygnięcie.
Superki: Peter Grüner
  Odpowiedz
Skieruję pytanie.
Superki: Thomas von Lisendorff
  Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości