[shitpost] 16 lat w mirko :o
18 września minie 16 lat odkąd pojawiłem się w mikroświecie. Tydzień później, 25 września, podjąłem pierwszą próbę stworzenia swojego państwa - tak powstało Królestwo Bialenii. 16 lat to strasznie dużo, prawie 60% mojego realnego życia. A licznik bije dalej, bo nigdzie się z mikro nie wybieram i pewnie zostanę tu z mniejszą lub większą intensywnością do końca - mojego lub mikroświata. 

Do pewnego momentu mirkowanie było w jakiś sposób rozwijające, potem stał się to po prostu sposób na prokrastynację we względnie stałym gronie kolegów. Mimo wszystko sentyment i przyzwyczajenie dalej mnie tu trzymają, chociaż oryginalne pomysły zdarzają mi się już rzadko. Z drugiej strony, kto po 16 latach miałby nowe pomysły? 

W każdym razie dziękuję wszystkim, którzy przez te lata tworzyli ze mną różne projekty, lub z którymi po prostu mijałem się na różnych forach. Mam nadzieję, że jeszcze długo będziemy razem spędzać czas w Bialenii i innych krajach.
Superki: Polyna, Thomas von Lisendorff
  Odpowiedz
U mnie 28 kwietnia minęło 11 lat 😁 . W tedy pojawiłem się w Batawi. Miesiąc później w Bialenii.
Superki: Andrzej Ordyński
/-/ Thomas von Lisendorff 
Cesarz Imperium Rusowskiego,
Minister Kultury i Sportu Bialenii,
Prezes BZS, Ambasador w Rotrii,
Par Kobrin, Admirał MW RB , Ataman Dehreiny

[Obrazek: 100505667931999078.png]
  Odpowiedz
W moim przypadku ponad 12 lat... bo pojawiłem się w mikro 3 stycznia 2014 (czyli w początkach Republiki Bialeńskiej), na skutek zaproszenia autora tego tematu.
[Obrazek: 100505667931999015.png]
Ronon Dex 
Archont Federacji Rodecji / Dowódca Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej
  Odpowiedz
Ja po raz pierwszy z "wirtualnym państwem" miałem styczność w listopadzie 2009, dokładnie zarejestrowałem się w Republice Wirtualnego Świata (skąd pochodzi również Kryspin z Kaesów). Potem w mikronacjach pojawiłem się jakoś pod koniec 2011 roku w Rzeczpospolitej Trogordii, skąd trafiłem do Republiki Victoria w lutym 2012. Po 2 latach w RV trafiłem do Bialenii w 2014 roku wspólnie z @Markus Wettin Wink
Hawert Sroczyński-Romanow de sanguine Wettin-Weerland
  Odpowiedz
(Wczoraj, 18:29)Andrzej Ordyński napisał(a): 18 września minie 16 lat odkąd pojawiłem się w mikroświecie. Tydzień później, 25 września, podjąłem pierwszą próbę stworzenia swojego państwa - tak powstało Królestwo Bialenii. 16 lat to strasznie dużo, prawie 60% mojego realnego życia.
U mnie 21 / 35 (dobrze, że nie jestem realowo 2 lata starsza, hihi), czyli dokładnie 60%.

Staha huha ze mnie.
  Odpowiedz
( 11 godzin(y) temu)Hawert napisał(a): Ja po raz pierwszy z "wirtualnym państwem" miałem styczność w listopadzie 2009,

To chyba czyni Cię trzecim najsstarszym mieszkańcem Wspólnoty po @Piotr de Zaym i @Meisande Gvandoya ?

( 11 godzin(y) temu)Polyna napisał(a): U mnie 21 / 35 (dobrze, że nie jestem realowo 2 lata starsza, hihi), czyli dokładnie 60%.

Zawsze myślałem, że realnie dzieli nas większa różnica.
  Odpowiedz
Ja jestem w wirtualnych państwach (jak kiedyś nazywano mikronacje) jakoś tak długo, że już nie pamiętam Wink No ale od czego czeluście Internetu! Przed Hasselandem (2001) byłem w Wolnym Klubie RP, ale niedługo - z WKRP wypączkowała Sarmacja i Hasseland właśnie. W sumie - 26 lat! Hah, mam nadzieję, że większość obecnych nie zna mojego realnego wieku...
  Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości