Powrót Imperatora
Szanowni Obywatele Najjaśniejszego Imperium Nandyjskiego!
Po długim okresie mojej absencji w naszym państwie powracam małymi krokami do aktywności polityczne i nie tylko. Doszły mnie wieści o tym, że pod moją nieobecność wiele rzeczy zmieniło się zarówno w Imperium jak i Republice Bialeńskiej, na Nordacie, czy po prostu też w całym Pollinie. Byłbym ogromnie wdzięczny, gdybyście Szanowni byli w stanie przybliżyć mi to co miało miejsce, abym jak najszybciej wrócił do pełnej aktywności tak jak chciałbym to robić.
Superki: Andrzej Ordyński, Borys Zamycki, Markus Wettin, Ronon Dex
Lyz̦puhkud Nylsar Pētri Romanа̄v
Nyslar af Nanda, Orda e Brodra

(Imperator Nandyjczyków, Ordyjczyków i Brodryjczyków)
  Odpowiedz
Wspaniała wiadomość! Niech żyje Imperator Aeternus!
  Odpowiedz
Nie mogę wiecznie być nieobecny, gdy złe wieści od ludu napływają do mych włości. Niech Imperium zabłyśnie znów swym dawnym blaskiem.
Superki: Andrzej Ordyński, Antoni Moskwicz, Markus Wettin

Odpowiedz
Najjaśniejszy Imperatorze!

Bardzo cieszy mnie wiadomość o powrocie.

Główną zmianą, która dokonała się w ciągu ostatnich tygodni, jest uchwalenie ustawy o neomandarynacie, stanie szlacheckim i lennach. Jestem w trakcie przeliczania, kto dostanie ile punktów.

Z mniejszych ciekawostek to powołałem nandyjskie przedsiębiorstwo kolejowe WNAN.
Superki: Andrzej Ordyński, Markus Wettin
(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)

Baron Hipșangu (Nan Di)
Gubernator Arctiq
Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski
---
Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦
А̄ а̄ | Ē ē | Ī ī | Ō ō | Ū ū | Ȳ ȳ
  Odpowiedz
Szanowny Çensiangu!
To zaszczyt mieć tak wiernego urzędnika państwowego, który niezwłocznie po powrocie władcy informuje o najważniejszych wydarzeniach, które miały miejsca w kraju. Bardzo mnie cieszy informacja dotycząca şirdakoru, która doszła do skutku.

Co do kolei jestem równie zadowolony z prac, które miały miejsce podczas mej absencji. Widzę, że jeszcze wiele pracy przed nami. Dlatego niezwłocznie zabieram się do pracy i wszyscy razem twórzmy lepsze, nowe Imperium Nandyjskie.
Superki: Andrzej Ordyński, Borys Zamycki, Markus Wettin

Odpowiedz
Ave Imperator!
(-) Markus Wettin
  Odpowiedz
Nie jestem obywatelem Nam Di ( kiedyś byłem 😁), ale witaj ponownie Piotrze.
/-/ Thomas von Lisendorff 
Cesarz Imperium Rusowskiego,
Minister Kultury i Sportu Bialenii,
Prezes BZS, Ambasador w Rotrii,
Par Kobrin, Admirał MW RB , Ataman Dehreiny

[Obrazek: 100505667931999078.png]
  Odpowiedz
(22.06.2026, 22:04)Thomas von Lisendorff napisał(a): Nie jestem obywatelem Nam Di ( kiedyś byłem 😁), ale witaj ponownie Piotrze.

Witaj witaj Thomasie. Niestety realioza dała w kość. Dwa kursy podstawowe nowych adeptów Sił Zbrojnych to jednak za dużo na raz. Wink
Superki: Thomas von Lisendorff

Odpowiedz
Cieszę się, że Wasza Imperatorska Mość wraca. Witam!
[Obrazek: 101005704499841539.png]
37. Prezydent Republiki Bialeńskiej
  Odpowiedz
Szanowny Panie Prezydencie, również i mnie cieszy pańska obecność na Dworze Imperialnym, aby przywitać mnie po tej jakże wyczerpującej chorobie zwanej realiozą. Mam nadzieję, że nasze następne kilka miesięcy będziemy mogli współpracować w kwestii tworzenia silnej Wspólnoty.
Superki: Peter Grüner

Odpowiedz
Bez Twojej obecności, Wasza Cesarska Mość, nasza organizacja była niepełna. Dzisiejszy powrót to nowy, silny impuls dla nas wszystkich.Z ogromnym entuzjazmem patrzę na nadchodzące miesiące naszej wspólnej pracy. Jestem przekonany, że z Nan Di u boku wzniesiemy Wspólnotę na wysoki poziom, budując bezpieczną i rozwijającą się przestrzeń dla naszych narodów.Życzę dużo zdrowia, niesłabnących sił do rządzenia i... jak najmniej powikłań po realiozie! Chwała Nan Di, chwała Wspólnocie!
Superki: Piotr Romanow
[Obrazek: 101005704499841539.png]
37. Prezydent Republiki Bialeńskiej
  Odpowiedz
Pozwolę sobie odkopać ten wątek, gdyż zapowiada się mój cichy i powolny powrót do Pollinu. Nie wiem co mnie ominęło i co zostało poczynione pod moją nieobecność, nie mniej pewnie na bardzo długo z Wami zostanę przez skomplikowane i zawiłe uroki realiozy. Jeśli wspaniali obywatele Imperium Nandyjskiego mieliby ochotę przybliżyć mi co się działo pod moją nieobecność byłbym nad wyraz wdzięczny.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości