Brakuje mi na forum wątku do dzielenia się interesującymi podcastami i audycjami.
Na początek ciekawy razgawor o tow. Mijalu, jego KPP i polskim oddziale Radia Tirana. Opowiada prof. Drwęski.
https://youtu.be/yWEeRV9PFps?si=Y68b94nWlefawOMw
Skąd wzięły się symbole? Iceberg Symboliki i Nieświadomości.
Jak taki wątek, to nie może zabraknąć Chrisa.
(-) Markus Feliks
(31.03.2026, 21:22)Markus Wettin napisał(a): Jak taki wątek, to nie może zabraknąć Chrisa.
Obrazek na początku taki, że się krew gotuje.
Znaczy się dosłownie, gdyby Elon tak stanął na powietrzu na Marsie, to mu by się krew ugotowała ze względu na za niskie ciśnienie atmosferyczne. Nie wspominając, że ten cały kombinezon to takieś sci-fi chujumuju, obecne state of the art wygląda tak:
O akurat wleciała nowa Polaraxa od Chrisa.
(-) Markus Feliks
@ Andrzej Ordyński Akurat na dobranoc
(-) Markus Feliks
A ja właśnie wczoraj słuchałem wywiad Wojewódzkiego z Bernatowiczem.
10.04.2026, 05:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.04.2026, 06:06 przez Peter Grüner.)
Ja osobiście powiem tak. Większość współczesnych "elit dziennikarskich" zawrówno tych z prawa jak i z lewa to zwyczajne prostytutki, które niczego nie mają wspólnego z obiektywnym dziennikarstwem. Szmacenie się dla poklasku jednej czy drugiej strony w ich wykonaniu jest żenujące, a jedyne o co chodzi to kto rzuci większą ilością szamba w drugą stronę.
"Nie możemy mówić poważnie, bo poważnie to znaczy nudno. A nudno, to te barany wezmą pilota i przełączą..." Tomasz Lis, koniec cytatu.
37. Prezydent Republiki Bialeńskiej
Dlatego ja lubię niszowe media, nawet jeśli są lekko szurskie.
(10.04.2026, 05:58)Piotr Suworow napisał(a): Większość współczesnych "elit dziennikarskich" zawrówno tych z prawa jak i z lewa to zwyczajne prostytutki, które niczego nie mają wspólnego z obiektywnym dziennikarstwem. Potwierdzam. Większość pismactwa obecnie to patałachy które najwyżej co potrafią, to przepisać parę komunikatów prasowych i postów z X-a. Weryfikować informacje? A po chuj to komu, lepiej powtarzać ciągle dezinformację i kręcić paniki moralne xD.
(11.04.2026, 00:34)ʿĀlija zawdżat Akrypa napisał(a): (10.04.2026, 05:58)Piotr Suworow napisał(a): Większość współczesnych "elit dziennikarskich" zawrówno tych z prawa jak i z lewa to zwyczajne prostytutki, które niczego nie mają wspólnego z obiektywnym dziennikarstwem. Potwierdzam. Większość pismactwa obecnie to patałachy które najwyżej co potrafią, to przepisać parę komunikatów prasowych i postów z X-a. Weryfikować informacje? A po chuj to komu, lepiej powtarzać ciągle dezinformację i kręcić paniki moralne xD.
Ale po co to komu, byle kasa się zgadzala, a zwykły zjadacz chleba ma się bać, być zdezorientowany i cały czas szukać w tych oficjalnych mediach odpowiedzi.
Ja już nie pamiętam od kiedy nie oglądam programów informacyjnych na TV, bo tam nie podadzą nic, co by było niezgodne z jakże słuszną linią naszej władzy
25.04.2026, 22:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.04.2026, 22:31 przez Markus Feliks.)
Całkiem dobry materiał. Jak ogólnie oceniacie kontent Pana Grzegorza? Wraz z Araszem wybili się na grach, ale robią bardzo rzeczowe materiały historyczne, które docierają do młodych osób. I to bez zbędnego śmieszkowania, a w sposób jak się powinno, czyli samą charyzmą i wiedzą.
(-) Markus Feliks
Od kiedy Żurnalista nazwał Czarzastego erudytą, stał się dla mnie dnem i wodorostem.
Grzegorz Boberek jest dla mnie dosyć niedawnym odkryciem i jak na mnie robi dobre wrażenie.
37. Prezydent Republiki Bialeńskiej
Ooo, nowy odcinek Powojnie. ;3
(-) Markus Feliks
(08.05.2026, 23:24)Markus Wettin napisał(a): OSTATNI JENIEC ALIANTÓW PŁOMIEŃ, CO ZGASŁ
|