Wniosek o nadanie obywatelstwa
Do:
Prezydenta Republiki Bialeńskiej
Jego Escelencja 
[b]Peter Grüner[/b]

WNIOSEK O NADANIE OBYWATELSTWA REPUBLIKI BIALEŃSKIEJ

Zwracam się z prośbą o nadanie obywatelstwa Republiki Bialeńskiej, kierując się głębokim przekonaniem, że moja wiedza oraz zaangażowanie mogą wnieść realną wartość w dalszy rozwój kraju.
Głównym celem mojej aktywności w Republice będzie stymulowanie wzrostu gospodarczego oraz budowanie silnych relacji międzynarodowych. W ramach służby na rzecz Republiki Bialeńskiej zamierzam skupić się na następujących obszarach:
  • Rozwój współpracy gospodarczej: Planuję aktywnie działać na rzecz nawiązywania i zacieśniania relacji handlowych oraz partnerstw gospodarczych z innymi mikronacjami w tym pierwej z Carstwem Petrandtu, co przyczyni się do budowania stabilnej pozycji Bialeńca na arenie międzynarodowej.
  • Nadzór nad nowymi inwestycjami: Chcę zaangażować się w procesy planowania, wdrażania oraz monitorowania kluczowych projektów inwestycyjnych w Republice, w tym w szczególności Anatolii, dbając o ich efektywność, przejrzystość oraz długofalowe korzyści dla całej społeczności.
  • Praca na rzecz rozwoju kraju: Deklaruję pełną gotowość do wszechstronnej pracy na rzecz Republiki Bialeńskiej, wspierania inicjatyw prospołecznych oraz aktywnego udziału w życiu publicznym i gospodarczym państwa.
Wierzę, że nadanie mi obywatelstwa pozwoli mi w pełni zrealizować powyższe zamierzenia z korzyścią dla Republiki Bialeńskiej i wszystkich jej mieszkańców.
Potwierdzam, że podane przeze mnie dane są szczere, a chęć przystąpienia do społeczności Republiki Bialeńskiej wynika z mojej nieprzymuszonej woli.

Wolnograd, dnia 13 września 2026 r.
doc. Franciszek Halski
(Podpis wnioskodawcy)
[Obrazek: Bulava_Mace_of_Prince_Ladislaus_Sigismun...ZS_166.jpg]
Ambasador Carstwa Petrandt
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Wniosek o nadanie obywatelstwa - przez Franciszek Halski - Wczoraj, 22:20

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości