17.09.2026, 20:24
(17.09.2026, 15:17)Piotr Romanow napisał(a): Pozwolę sobie odkopać ten wątek, gdyż zapowiada się mój cichy i powolny powrót do Pollinu. Nie wiem co mnie ominęło i co zostało poczynione pod moją nieobecność, nie mniej pewnie na bardzo długo z Wami zostanę przez skomplikowane i zawiłe uroki realiozy. Jeśli wspaniali obywatele Imperium Nandyjskiego mieliby ochotę przybliżyć mi co się działo pod moją nieobecność byłbym nad wyraz wdzięczny.
Najjaśniejszy Imperatorze,
niezwykle cieszę się na Wasz powrót!
Jeżeli chodzi o wydarzenia z ostatnich dni, to weszła w życie Umowa Zadrzewiecka, na mocy której prowadzimy handel wymienny z Muratyką - my im dostarczamy ziarno i wyroby hutnicze, a oni nam ropę i drewno. Wkrótce zaczniemy też eksportować do Muratyki nawozy i importować złom. Tak więc Koleje Nandyjskie mają co robić.
Mniej natomiast się dzieje w polityce. Dokonaliśmy wyboru C̦ensianga na nową kadencję i to w sumie tyle.
(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)
Baron Hipșangu (Nan Di)
Gubernator Arctiq
Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski
---
Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!
C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦
А̄ а̄ | Ē ē | Ī ī | Ō ō | Ū ū | Ȳ ȳ
Baron Hipșangu (Nan Di)
Gubernator Arctiq
Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski
---
Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!
C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦
А̄ а̄ | Ē ē | Ī ī | Ō ō | Ū ū | Ȳ ȳ