05.09.2026, 21:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.09.2026, 21:51 przez Meliodas.)
WYBORY
PREZYDENTA REPUBLIKI BIALEŃSKIEJ XLIII KADENCJI
07.09.2026, 21:00 - 10.09.2026, 21:00
Zawiadamia się, iż w związku z faktem, że zgłosiła się tylko jedna para kandydacka, na podstawie art. 3. ust. 1. Ustawy ustrojowej - Ordynacji Wyborczej z dnia 23 lutego 2026 r. z późniejszymi zmianami odbywa się głosowanie "za" i "przeciw" nad kandydaturą Petera Grünera i Markusa Wettina.
Załącznik 1 - Spis wyborców:
Ronon Dex
Archont Federacji Rodecji / Dowódca Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej
Zagłosowane.
(-) Markus Wettin
Panie Prezydencie, melduję wykonanie zadania.
/-/ Thomas von Lisendorff
Cesarz Imperium Rusowskiego,
Minister Kultury i Sportu Bialenii,
Prezes BZS, Ambasador w Rotrii,
Par Kobrin, Admirał MW RB , Ataman Dehreiny
@ Meliodas jak stoimy z frekwencją?
37. Prezydent Republiki Bialeńskiej
(Wczoraj, 03:15)Peter Grüner napisał(a): @Meliodas jak stoimy z frekwencją? 
47,06%
Elo, Już też głos oddany przez ze mnie w tych wyborach
Niech żyje para prezydencka!
Szanowni Państwo,
Najdroższi Bialeńczycy,
Chciałbym z całego serca podziękować Wam za każdy oddany głos, za poparcie na poziomie 81,8%, za zaufanie, którym obdarzyliście mnie po raz kolejny, oraz za mocne poparcie dla mojego współkandydata na stanowisko Wiceprezydenta - nieocenionego i wspaniałego Markusa Wettina!
Brak kontrkandydatów w tych wyborach nie ułatwił nam zadania; wręcz przeciwnie - plebiscytowy charakter głosowania wymagał od Was świadomej decyzji, a od nas pokory. Pokazaliście jednak z ogromną siłą, że doceniacie kierunek, w którym prowadzimy Bialenię. Autostrada do lepszej Bialenii, którą wspólnie budowaliśmy przez ostatnie miesiące, ma zapewnioną kontynuację.
Nie zamierzamy zwalniać tempa. Obiecane reformy - od stworzenia kompleksowych kodeksów, przez dbałość o porządek prawny i v-rodzinę, aż po akcję repatriacyjną i zbliżające się huczne Święto Republiki 15 listopada - zostaną zrealizowane punkt po punkcie.
Dziękuję za Waszą lojalność, zaangażowanie i obywatelską postawę. Udowodniliśmy, że jesteśmy silną, zintegrowaną Wspólnotą. Do pracy!
Niech żyje Republika Bialeńska!
37. Prezydent Republiki Bialeńskiej
( 53 minut(y) temu)Peter Grüner napisał(a): Szanowni Państwo,
Najdroższi Bialeńczycy,
Chciałbym z całego serca podziękować Wam za każdy oddany głos, za poparcie na poziomie 81,8%, za zaufanie, którym obdarzyliście mnie po raz kolejny, oraz za mocne poparcie dla mojego współkandydata na stanowisko Wiceprezydenta - nieocenionego i wspaniałego Markusa Wettina!
Brak kontrkandydatów w tych wyborach nie ułatwił nam zadania; wręcz przeciwnie - plebiscytowy charakter głosowania wymagał od Was świadomej decyzji, a od nas pokory. Pokazaliście jednak z ogromną siłą, że doceniacie kierunek, w którym prowadzimy Bialenię. Autostrada do lepszej Bialenii, którą wspólnie budowaliśmy przez ostatnie miesiące, ma zapewnioną kontynuację.
Nie zamierzamy zwalniać tempa. Obiecane reformy - od stworzenia kompleksowych kodeksów, przez dbałość o porządek prawny i v-rodzinę, aż po akcję repatriacyjną i zbliżające się huczne Święto Republiki 15 listopada - zostaną zrealizowane punkt po punkcie.
Dziękuję za Waszą lojalność, zaangażowanie i obywatelską postawę. Udowodniliśmy, że jesteśmy silną, zintegrowaną Wspólnotą. Do pracy!
( 53 minut(y) temu)Peter Grüner napisał(a): Szanowni Państwo,
Najdroższi Bialeńczycy,
Wielkie brawa i gratulacje!
Szcziszczat Prezydent! Szcziszczat Wiceprezydent!
Obwieszczenie wyborcze.
Towarzyszowi Prezydentowi przypomina się o obowiązku złożenia przysięgi prezydenckiej w ciągu 24 godzin.
(BTW, znowu mamy ten sam cyrk co ostatnio. "Kadencja Prezydenta rozpoczyna się z chwilą złożenia przysięgi przed Powszechnym Kongresem Ludowym Republiki Bialeńskiej" ale kadencja XLII kończy się dopiero 15 września. Trzeba będzie skreślić w końcu ten artykuł...)
|