KRAJOWA RADA INFORMATYCZNA INFORMUJE:
Aby zapewnić prawidłowe funkcjonowanie systemów państwowych oraz ułatwić poruszanie się po naszym terytorium, strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Dalsze korzystanie z forum oznacza zgodę na ich zapisywanie w Twoim urządzeniu.
18 września minie 16 lat odkąd pojawiłem się w mikroświecie. Tydzień później, 25 września, podjąłem pierwszą próbę stworzenia swojego państwa - tak powstało Królestwo Bialenii. 16 lat to strasznie dużo, prawie 60% mojego realnego życia. A licznik bije dalej, bo nigdzie się z mikro nie wybieram i pewnie zostanę tu z mniejszą lub większą intensywnością do końca - mojego lub mikroświata.
Do pewnego momentu mirkowanie było w jakiś sposób rozwijające, potem stał się to po prostu sposób na prokrastynację we względnie stałym gronie kolegów. Mimo wszystko sentyment i przyzwyczajenie dalej mnie tu trzymają, chociaż oryginalne pomysły zdarzają mi się już rzadko. Z drugiej strony, kto po 16 latach miałby nowe pomysły?
W każdym razie dziękuję wszystkim, którzy przez te lata tworzyli ze mną różne projekty, lub z którymi po prostu mijałem się na różnych forach. Mam nadzieję, że jeszcze długo będziemy razem spędzać czas w Bialenii i innych krajach.
/-/ Thomas von Lisendorff Cesarz Imperium Rusowskiego,
Minister Kultury i Sportu Bialenii,
Prezes BZS, Ambasador w Rotrii,
Par Kobrin, Admirał MW RB , Ataman Dehreiny
13.09.2026, 20:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.09.2026, 07:33 przez Ronon Dex. Treść zmieniano 1 razy. )
W moim przypadku ponad 12 lat... bo pojawiłem się w mikro 3 stycznia 2014 (czyli w początkach Republiki Bialeńskiej), na skutek zaproszenia autora tego tematu.
Ja po raz pierwszy z "wirtualnym państwem" miałem styczność w listopadzie 2009, dokładnie zarejestrowałem się w Republice Wirtualnego Świata (skąd pochodzi również Kryspin z Kaesów). Potem w mikronacjach pojawiłem się jakoś pod koniec 2011 roku w Rzeczpospolitej Trogordii, skąd trafiłem do Republiki Victoria w lutym 2012. Po 2 latach w RV trafiłem do Bialenii w 2014 roku wspólnie z @Markus Wettin
(13.09.2026, 18:29)Andrzej Ordyński napisał(a): 18 września minie 16 lat odkąd pojawiłem się w mikroświecie. Tydzień później, 25 września, podjąłem pierwszą próbę stworzenia swojego państwa - tak powstało Królestwo Bialenii. 16 lat to strasznie dużo, prawie 60% mojego realnego życia.
U mnie 21 / 35 (dobrze, że nie jestem realowo 2 lata starsza, hihi), czyli dokładnie 60%.
Ja jestem w wirtualnych państwach (jak kiedyś nazywano mikronacje) jakoś tak długo, że już nie pamiętam No ale od czego czeluście Internetu! Przed Hasselandem (2001) byłem w Wolnym Klubie RP, ale niedługo - z WKRP wypączkowała Sarmacja i Hasseland właśnie. W sumie - 26 lat! Hah, mam nadzieję, że większość obecnych nie zna mojego realnego wieku...
Również rocznik 2010. Co by nie mówić, to mikro faktycznie wciąga na całego. Mimo że pomysłów oraz czasu na ich realizację coraz mniej, to jednak jest coś w tej zabawie, że się wraca. Zobaczymy co przyniosą najbliższe lata, ale fajnie, że jednak ten sposób spędzenia wolnego czasu cały czas kogoś przyciąga.