Przegląd wydarzeń zagranicznych
(21.09.2026, 17:57)Meliodas napisał(a): W sumie to może być po prostu winą tego, że nie śledzę już ostatnio wszystkiego tak nałogowo, ale nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że w przeciągu ostatniego roku przyrost mikronacji prześcignął przyrost mirkonautów (którzy zostali z nami na przynajmniej miesiąc).
Ogólnie, mam wrażenie, że mirkoświat powoli zmierza do proporcji 1 mieszkaniec : 1 mirkonacja (sama się trochę do tego przyczyniłam).

W sumie, może to i lepiej.
  Odpowiedz
Ej! Jestem królową jednoosobowego państwa posiadającego na papierze dwudziestu obywateli. I wcale nie jestem Joanna Izabela. XD
  Odpowiedz
(21.09.2026, 19:48)Adelaide napisał(a): No i slay. Zostaje najważniejsze, znaleźć podstawę do ubezwłasnowolnienia.
Myślę, że moja forumowa twórczość daje wystarczające podstawy. A jak forumowa nie wystarczy to można sięgnąć po discordową.
Superki: Adelaide
  Odpowiedz
Money in the air 🤑
Superki: Andrzej Ordyński
  Odpowiedz
Co tu się dzieje?
[Obrazek: 101005704499841873_t.png]
  Odpowiedz
(21.09.2026, 19:48)Polyna napisał(a): Ogólnie, mam wrażenie, że mirkoświat powoli zmierza do proporcji 1 mieszkaniec : 1 mirkonacja (sama się trochę do tego przyczyniłam).

A potem przekroczymy te proporcje i każdy mirek będzie władał kilkoma nacjami na raz!

W sumie z ciekawości próbowałem policzyć jak jest obecnie. Metoda bardzo niedokładna (ranking ze Stempla - uwzględniam tylko mirków którzy napisali przynajmniej 30 postów w ciągu roku; państwa biorę z listy na dole plus jako-tako weryfikacji forów żeby spojrzeć co kto gdzie jak - tu chodzi głównie o Bastion i państwa narracyjne w Federacji), ale nie mam czasu+pomysłu na jakąś lepszą. Wyszło mi że:
2023: 125 mirków i 29 państw - 4,31 mirka na kraj
2024: 134 mirków i 33 państw - 4,06 mirka na kraj
2025: 135 mirków i 41 państw - 3,29 mirka na kraj

Uwzględniając niedoszacowanie mirków w Stemplu, parę nowych państw i jakichś co pominąłem, myślę, że można spokojnie powiedzieć, że krążymy w okolicach 3,15 mirka na państwo. W takim tempie jednego mirka na jeden kraj powinniśmy walnąć gdzieś w połowie przyszłej dekady.
Superki: Andrzej Ordyński, Markus Wettin
  Odpowiedz
(21.09.2026, 20:31)Vratislav Vondráček napisał(a): Co tu się dzieje?

Żona somsiada chce mnie ubezwłasnowolnić. Dzień jak co dzień na Nordacie.
  Odpowiedz
(21.09.2026, 20:46)Andrzej Ordyński napisał(a):

przynajmniej powodzenie jest hah. Ale to nie dobrze że ubezwłasnowolnić oh bardzo nie dobrze.
  Odpowiedz
(21.09.2026, 20:46)Andrzej Ordyński napisał(a):

Somsiedzi muszą sobie pomagać! Wink Możemy załatwić formalności, gdy skończę objazd po mężowskich włościach.
  Odpowiedz
Dawno nie byłem w Muratyce. Może zabierzesz mnie ze sobą na wycieczkę?
  Odpowiedz
Miłej wspólnej podróży życzę tylko tam ostrożnie by niespodzianek nie było!  Wink
  Odpowiedz
Możemy wybrać się do Zwierzogrodu. Może po drodze trafimy na miejsce, gdzie można kliknąć czerwony guziczek i odpalić pokaz rakietowy w FN. 😻
Superki: Andrzej Ordyński, Waksman
  Odpowiedz
(21.09.2026, 19:50)Adelaide napisał(a): Ej! Jestem królową jednoosobowego państwa posiadającego na papierze dwudziestu obywateli. I wcale nie jestem Joanna Izabela. XD
Ja jestem współ-imamką dwuosobowego państwa, które nawet nie PRÓBUJE udawać, że jest czymś więcej niż prywatnym poletkiem mnie i Akrypy.

Dosłownie. Nie mamy nawet instytucji obywatelstwa.
  Odpowiedz
Najważniejsze, że to własne poletko. Brak więzi prawnej z państwem nie jest raczej przeszkodą, a przynajmniej nie powinien być. RON sobie jakoś z tym radzi. XD
  Odpowiedz
(21.09.2026, 18:52)Andrzej Ordyński napisał(a): Ja proponuję ustanowienie rent i emerytur.
Mam tylko nadzieję, że @Markus Wettin nie będzie zabierał mi renty i nie będzie zamykał mnie w szafie na trzy zdrowaśki.

Dobrze, że mam tatusia, a tatuś rentkę w ZUS-ie, jeden podpis, trzy banknoty i po browar, królu złoty! Big Grin
Superki: Andrzej Ordyński
(-) Markus Wettin
  Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: Meliodas, 2 gości