Wydarzenia...
12.03.2026

Na Wyspie cisza. Postanowiłem więc regularnie pisać o rozmaitych wydarzeniach, które będą miały miejsce...

13.03.2026

Na Wyspie piękna pogoda. 20 stopni Reamura (skonwertować na Celsjusza łatwo...), woda coraz cieplejsza, można będzie pływać!  Cool

15.03.2026

Niedziela - dzień odpoczynku. Odpoczynek się udał!

18.03.2026

Odpoczynek trwa, ale powoli się kończy. Co dalej - napiszę wkrótce.

23.03.2026

Trzeba poczekać do przyszłego tygodnia...  Big Grin

24.03.2026

Wkrótce wydarzenie wielkiej wagi - Proklamacja Wielkanocna!

Po głębokim zastanowieniu, podjąłem decyzję: Wyspa Świętej Małgorzaty będzie monarchią (obecnie Konstytucja mówi, że Wyspa "zachowuje i pielęgnuje tradycje monarchistyczne".

Pytanie brzmi, czy pozostanie instytucja Prefekta Generalnego? Na dziś - tak. Monarcha, noszący tytuł arcyksięcia, nie dowolny, ale konkretny - czyli ja - pozostanie Prefektem Generalnym. Chyba, że postanowi mianować Prefekta. Szczegóły wkrótce.

Vilarte napisał(a):A gdyby tak wziąć i przyjąć dla wyspy jakąś jedną, konkretną wyspę realową jako odpowiednik, ze wszystkimi jej elementami? Siedziba rządu realowej wyspy = siedziba rządu tej, tak samo grafiki realowych miast, przystani itd.

26.03.2026

Super pomysł, ale hmmm musiałoby być to Fidżi czy Tuwalu, więc dość specyficzne państewka... To może na przyszłość [Obrazek: icon_e_smile.gif]

31.03.2026

Wielkanoc się zbliża, więc będą różne, tradycyjne imprezy wielkanocne. Już zapraszam!
  Odpowiedz
Nie chcę robić spamu we właściwym wątku, ale pozwoliłem sobie wrzucić w pasek informacyjny ogłoszenie o poszukiwaniu pracowników przez Wyspę. Smile
Superki: Andrzej Ordyński
(-) Markus Wettin
  Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości