Exposé Wiceprezydenta
Szanowny Panie Prezydencie,
Dostojni Przedstawiciele Władz Państwowych,
Drodzy Bialeńczycy!

Na sam wpierw chciałbym podziękować wszystkim wyborcom, którzy zdecydowali się oddać swój głos na Pana Prezydenta Petera Grünera oraz na moją skromną osobę. Szczególne podziękowania i gratulacje kieruję również Prezydentowi Grünerowi. To było piękne i jednoznaczne zwycięstwo, które jest świadectwem tego, jak dobrze naród ocenił dotychczasową pańską pracę na rzecz kraju, co zaowocowało reelekcją. Życzę nam obojgu, aby ta kadencja przyniosla wiele sukcesów, co przełoży się na dobro Republiki Bialeńskiej i pozwoli naszej ojczyźnie rosnąć w siłę.

Państwowość II Republiki Bialeńskiej wchodzi w zupełnie nową fazę i to teraz zaczyna się najtrudniejszy okres. Efekt „nowej miotły” dobiegł końca i teraz przychodzi czas na spokojną oraz konsekwentną pracę, aby nasz kraj dalej pozostał symbolem stabilności oraz aktywności. I to nie może być pusta deklaracja, ale coś co musi być konkretnym działaniem.

Jako wiceprezydent zamierzam być przede wszystkim wsparciem dla Prezydenta i całego gabinetu. Mam zamiar angażować się tam, gdzie moja pomoc będzie potrzebna. Przed nami sporo pracy, ale wierzę, że jeśli będziemy współpracować jesteśmy w stanie zrobić naprawdę dużo.

Mam również nadzieję, że będzie to kadencja, w której uda nam się nie tylko utrzymać to, co już udało się osiągnąć, ale również nadać Republice impuls do dalszego rozwoju. Bialenia ma swoją historię, tradycje i ludzi, którzy przez lata dokładali swoją cegiełkę do jej budowy. Teraz naszym zadaniem jest zrobić wszystko, aby ten dorobek nie został zmarnowany i żeby Republika Bialeńska dalej rosła w siłę.

Dziękuję.

Niech żyje Bialenia!
Superki: Andrzej Ordyński, Ronon Dex
(-) Markus Wettin
  Odpowiedz
Życzę Panu Prezydentowi owocnej i satysfakcjonującej pracy.

To prawda, że II Republika już się ustabilizowała i przestała być nowością. Teraz dopiero okaże się, czy na stałe wróciliśmy na salony mikroświata, czy 2RB jest tylko przebłyskiem nostalgii. Wierzę jednak, że pod światłym przywództwem duetu prezydenckiego, nasza reaktywacja okaże się stabilna i trwała.

Niech żyje Bialenia!
Superki: Markus Wettin
  Odpowiedz
A ja mam takie pytanie, bo w sumie Prezydenta Suworowa nie było okazji spytać - jaki jest stosunek obecnej władzy do systemów międzynarodowych TRAKT (system drogowy), Kolei Nordackiej (system kolejowy), CARGO (system magazynów) oraz do przyszłych systemów lotniczych, morskich i systemu KOMBINAT (system produkcji połączony z innymi systemami) - czy władze Republiki Bialeńskiej w jakikolwiek sposób planują dołączyć się do tych systemów gospodarczych?
Superki: Markus Wettin
  Odpowiedz
( 5 godzin(y) temu)Waksman napisał(a): A ja mam takie pytanie, bo w sumie Prezydenta Suworowa nie było okazji spytać - jaki jest stosunek obecnej władzy do systemów międzynarodowych TRAKT (system drogowy), Kolei Nordackiej (system kolejowy), CARGO (system magazynów) oraz do przyszłych systemów lotniczych, morskich i systemu KOMBINAT (system produkcji połączony z innymi systemami) - czy władze Republiki Bialeńskiej w jakikolwiek sposób planują dołączyć się do tych systemów gospodarczych?

Myślę, że Prezydent Grüner zgodzi się ze mną, że Bialenia powinna brać udział we wszystkich takich ambitnych przedsięwzięciach. Wszelkie projekty międzynarodowe powinny być traktowane przez nas priorytetowo, ponieważ to właśnie dzięki nim możemy rozwijać realną współpracę z innymi państwami.

Do tego tematu zdecydowanie warto usiąść na spokojnie i przeanalizować w jaki sposób moglibyśmy dołączyć do wspomnianych systemów. Zapewne będzie trzeba rzucić okiem pod kątem informatyczno-legislacyjno-narracyjnym, aby się zastanowić jak to wszystko zorganizować od strony praktycznej, by później nie było jakichś kwiatków. Jednak to bardziej kwestia, żeby się za to zabrać po prostu, więc jak z tym ruszymy, to się wszystko ustali po drodze.
Superki: Waksman
(-) Markus Wettin
  Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości