Alternatywna Przyszłość Nordaty (projekt)
Może najpierw przede wszystkim dzień dobry, wątek ten miał zostać założony wczoraj no ale każdy wie co się wczoraj wydarzyło i chyba nie ma sensu już tego tutaj przywoływać. Dziękuję wszystkim którzy się stawili czy to za mną czy za Waksmanem, nawet nie wiecie jakie to miłe uczucie móc pisać coś w Bialenii. Jeśli jeszcze mogę pisać nie na temat to chcę tylko podkreślić, że moja aktywność w Bialenii z dniem dzisiejszym się wzmocni, planuję przedstawić Wam kilka projektów, które być może się Wam spodobają, liczę na pewno na aktywność w tym cudownym kraju!

No więc jak to już pisałem wczoraj (chociaż tak faktycznie to dzisiaj) w Edelweiss to od grudnia "współpracuję" ze środowiskiem polskich mapperów. Jestem dosyć można powiedzieć aktywnym obserwatorem tego całego community i utrzymuję po dziś dzień pewien kontakt z tamtejszym środowiskiem, z resztą sam przeprowadziłem wywiad z jednym z mapperów który chyba nie odbił się szerokim echem w mikro i guess... no w każdym razie planuję jeszcze jeden, może dwa, zobaczymy jak będzie mi się chciało XD

[Obrazek: 101005704499837796.png]

Ludzie ci w każdym razie mi bardzo pomogli i dzięki nim jestem dzisiaj w stanie ogarnąć takie no "niezbędne podstawy" do realizacji mappingu i rzeczywiście być może obecnie nie da się obecnie tym zbytnio wybić w internecie tak jak kiedyś jednak no nie oszukujmy się całe community mapperskie też nie jest jakieś małe i jeśli uda nam się ściągnąć tutaj chociażby jednego mappera, który będzie aktywnie działać to moim zdaniem będzie to niewątpliwie wielki sukces, drugą sprawą jest to, że z tego co się orientuję będzie to pierwsza taka bardziej poważna promocja mikro na youtube, czy ogólnie w mediach. Oczywiście były wcześniej próby czy to rekreacji różnorakich telewizji, czy to jakichś animacji ale mam wrażenie że chyba żadna promocja nie była by nigdy tak atrakcyjna dla nowych jak moglibyśmy to realizować. Sądzę też, że mapping jest doskonałym punktem zaczepu dla nas wszystkich, bo wszystkie assety z materiału da się wykorzystać przy tworzeniu chociażby głupiego contentu bardziej commentery, który swoją drogą też zamierzam w przyszłości prowadzić.

No więc tak wygląda obecnie pierwszy slajd, no cóż no samo projektowanie tej powyższej mapy zajęło trochę, rysowanie assetów w sumie też no nie zapominajmy, że realizowałem to wszystko w swoim czasie wolnym. Przepraszam Was w sumie, że w pierwszym odcinki nie ma Was na mapie ale w momencie kiedy tworzyłem całą tą mapę to Was jeszcze nie było na tej oficjalnej mapie mikroświata, więc no ogólnie nie mogłem przewidzieć przyszłości, ale gwarantuję, że na mapie pojawicie się!! Z uwagi na międzynarodowy charakter tego projektu umówmy się może tak, że w ramach jakiejś rekompensaty wszystkie sugestie i pomysły na rzeczy do następnych filmów (które swoją drogą może złożyć każdy) pochodzące od Bialeńczyków, będę brać po prostu jako pierwsze, chyba dosyć uczciwy deal Big Grin

PS: Oczywiście sama mapa i w ogóle cały projekt jest jeszcze bardzo prototypowy, i dużo będzie zmieniane także proszę się nie przerażać, bo tutaj każdy głos się serio liczy!
  Odpowiedz
Wygląda to wszystko bardzo interesująco. Nigdy nie śledziłem za mocno communiti mapperów, więc póki co średnio rozumiem, jak mógłbym się włączyć do zabawy, ale może z czasem załapię. Big Grin
Superki: Damiano Robingren
  Odpowiedz
(11.04.2026, 17:29)Andrzej Ordyński napisał(a): Wygląda to wszystko bardzo interesująco. Nigdy nie śledziłem za mocno communiti mapperów, więc póki co średnio rozumiem, jak mógłbym się włączyć do zabawy, ale może z czasem załapię. Big Grin

jeśli potrzeba coś wyjaśnić to proszę pisać śmiało, pomogę na tyle ile mogę
  Odpowiedz
Aha aha i żeby wszystko było cudownie to dodam tutaj filmik Piotra Jankowskiego więc polecam generalnie

Superki: Andrzej Ordyński, Markus Feliks, Peter Grüner
  Odpowiedz
Fajne, czekam na kolejne odcinki!
Może kontynuacja wojny domowej między ZKRR i Nan Di? Tongue
Superki: Reza I Pahlavi
  Odpowiedz
Piękna mapa i naprawdę świetna robota @Damiano Robingren Smile Wink
  Odpowiedz
Myślałem, że to nazwa partii a to tylko ciekawy projekt mapowy xD
Hawert Sroczyński-Romanow de sanguine Wettin-Weerland
  Odpowiedz
Bardzo fajny projekt. Będę bacznie przyglądał się Pańskim poczynaniom.
Superki: Damiano Robingren
Lyz̦puhkud Nylsar Pētri Romanа̄v
Nyslar af Nanda, Orda e Brodra

(Imperator Nandyjczyków, Ordyjczyków i Brodryjczyków)
  Odpowiedz
(14.04.2026, 18:14)Andrzej Ordyński napisał(a): Fajne, czekam na kolejne odcinki!
Może kontynuacja wojny domowej między ZKRR i Nan Di? Tongue

To już pytanie do Piotra, ale ze swojej strony mogę zapewnić, że do końca kwietnia powstanie zarówno kanał jak i pierwszy pełnoprawny odcinek!
  Odpowiedz
(14.04.2026, 18:52)Reza I Pahlavi napisał(a): Piękna mapa i naprawdę świetna robota @Damiano Robingren Smile Wink

czy piękna to nie wiem ale wiem że seria na pewno będzie inspirowana chociażby Des Moines
(polecam w ogóle, gość robi super robotę i jeden z najbardziej ciekawych mappingów obecnie)
Superki: Reza I Pahlavi
  Odpowiedz
Wszystkim się podoba, ale skromność zawsze mile widziana XD
  Odpowiedz
(18.04.2026, 01:22)Reza I Pahlavi napisał(a): Wszystkim się podoba, ale skromność zawsze mile widziana XD

no ale obiektywnie na to patrząc to wybitne jakoś nie jest XD
  Odpowiedz
Szanowny jest dla siebie zbyt krytyczny XD
  Odpowiedz
Ogólnie to od dzisiaj zacząłem pracę nad materiałem po lekkim opóźnieniu i obecnie mam gotowe 50 slajdów, czyli tak około 35,7% materiału jest zrobione już w pierwszym dniu prac... powinienem się wyrobić do końca kwietnia, jutro albo jeszcze teraz zakładam kanał by mieć gdzie to w ogóle publikować

W każdym razie mogę się pochwalić że mam już za sobą nawet pierwszą wojnę XD
Superki: Peter Grüner
  Odpowiedz
Aha no i jak obiecałem tak właśnie zrobiłem!  Big Grin

[Obrazek: 101005704499838188_t.png]

Premiera na youtube w końcówce kwietnia!
Superki: Markus Feliks
  Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości