26.09.2026, 19:48
Zacznij od wyboru terytorium. Wolne są te zaznaczone na biało.
|
Mapa Polityczna Mikroświata (aktualizowana)
|
|
26.09.2026, 19:48
Zacznij od wyboru terytorium. Wolne są te zaznaczone na biało.
26.09.2026, 19:58
Może Lewantia? Albo Hiperborea? Jak wymyślisz tak będzie.
26.09.2026, 20:25
(26.09.2026, 19:58)Andrzej Ordyński napisał(a): Może Lewantia? Lewantia akurat ma jakieś porozumienie kontynentalne (na wzór Vaarlandu) i nowe państwo wymaga akceptacji pozostałych. (26.09.2026, 19:58)Andrzej Ordyński napisał(a): Albo Hiperborea? Hiperborea nie ma żadnych warunków i porozumień kontynentalnych. (26.09.2026, 19:55)Elina von Gredensburg napisał(a): jaki jest kontynent cieply? Sambanafryka (subkontynent gdzie leży m.in. Samunda) z definicji jest "afrykańska", ale tam nie ma żadnego OBPP. (26.09.2026, 19:47)Elina von Gredensburg napisał(a): Co ja mam zrobić dalej w tym przypadku? 1. Wybrać terytorium i narysować sobie kształt wymyślonego państwa, na obszarze OBPP. 2. Uruchomić forum nowego państwa - ze wszystkimi tego informatycznymi i finansowymi konsekwencjami. 3. Zaistnieć faktycznie w przestrzeni międzynarodowej mikroświata. 4. Zgłosić nowe państwo do naniesienia na mapę.
Wczoraj, 11:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 11:12 przez Elina von Gredensburg. Treść zmieniano 1 razy. )
(26.09.2026, 20:25)Ronon Dex napisał(a):(26.09.2026, 19:58)Andrzej Ordyński napisał(a): Może Lewantia? Ja wybiorę te terytorium i je narysuję na mapię sobie kształt na obszarze OBPP w tym mogę wybrać kolor wewnątrz tej kontury: w tym zrobiłam na niosłam na jakieś wyspie pustej bez nazwy w kontynecie Lewantia Ja posiadam już te moje forum w tym mam uruchomione forum ale ja zarządzam informatycznymi rzeczami na moim forum jako Przewodnicząca Rady Państwa. A co to znaczy finansowe konsekwecjami? W tym już się reklamuję na discordzie na serwerach Bialenii i Nordaty no ten moje forum w tym będę się starała w przestrzenni mikroświata W tym jak nowe państwo się zglasza do naniesienia jej na mapę? ![]()
Wczoraj, 14:31
(26.09.2026, 14:51)Leszek I Neron napisał(a): No i nie ma Niemiec, wystraszyły się potężnych BRD, Skarlandu i Imperium Rusowii. Tak to jest jak ma się za mało klonów w Rotrii i trzeba je przetransferować do Rotrii by mieć więcej kandydatów na papieża. (26.09.2026, 19:24)Vratislav Vondráček napisał(a): Temat o położeniu zamilkł i przydałoby się znów poruszyć rozmowy na temat położenia.
Superki:
Leszek I Neron, Vratislav Vondráček
Wczoraj, 15:15
(Wczoraj, 11:00)Elina von Gredensburg napisał(a): Ja wybiorę te terytorium i je narysuję na mapię sobie kształt na obszarze OBPP w tym mogę wybrać kolor wewnątrz tej kontury: w tym zrobiłam na niosłam na jakieś wyspie pustej bez nazwy w kontynecie Lewantia 1. Na kontynencie Lewantia obowiązuje umowa kontynentalna, zgodnie z którą istniejące tam państwa muszą zatwierdzić nowe. Czyli jeżeli chcesz mieć swoje państwo na Lewantii to proszę uzyskać akceptację tam istniejących. Dopiero po otrzymaniu takiej informacji będę mógł je nanieść. 2. Kolory na mapie mikroświata nic nie oznaczają - chodzi o czytelność mapy i niepowtarzalność kolorów oraz brak podobnych barw w bliskiej okolicy, czasami zresztą muszę je zmieniać. Tak więc kolorem się zajmować nie musisz... zostanie przydzielony, tak by mapa była czytelna. (Wczoraj, 11:00)Elina von Gredensburg napisał(a): Ja posiadam już te moje forum w tym mam uruchomione forum ale ja zarządzam informatycznymi rzeczami na moim forum jako Przewodnicząca Rady Państwa. W takim razie proszę o link do tegoż forum. Bo nie wiem gdzie się znajduje i chciałbym sprawdzić czy rzeczywiście funkcjonuje. (Wczoraj, 11:00)Elina von Gredensburg napisał(a): A co to znaczy finansowe konsekwecjami? Z zasady jak się chce uruchomić forum, to trzeba wykupić domenę i miejsce serwerowe - a to kosztuje realne pieniądze, choć niezbyt w sumie dużo. No chyba, że ktoś kto już jakieś forum utworzył zechce Ciebie na nim gościć... wraz z Twoim państwem. (Wczoraj, 11:00)Elina von Gredensburg napisał(a): W tym jak nowe państwo się zglasza do naniesienia jej na mapę? Mam pytanie... Czy Ty jesteś obcokrajowcem, skoro masz problem z pisaniem i czytaniem po polsku? Wtedy oczywiście rozumiem problemy z naszym językiem i nie mam więcej pytań, ani pretensji. Ale jak nie jesteś obcokrajowcem to może jednak spróbuj pisać w miarę poprawnie po polsku, bo trudno zrozumieć o co Tobie chodzi. Odnoszę wrażenie, że koresponduję z osobą mającą problemy z rozumieniem i posługiwaniem się językiem polskim. Zastanawiam się więc czy jest to usprawiedliwione nieznajomością języka (zrozumiałe w przypadku osoby będącej obcokrajowcem) czy może to zwyczajne niechlujstwo oraz brak szacunku dla czytających i osób, do których się zwracasz. Bo wydaje mi się, że dość dokładnie opisałem warunki... a zgłasza się do mnie. W sumie chęć naniesienia na mapę zgłosiłaś, ale warunków jeszcze nie spełniłaś.
Superki:
Leszek I Neron
7 godzin(y) temu
https://radioactivesmile.createmybb4.com...tml#pid300
W związku z przekazaniem przez Imperium Rzymskie Imperium Nandyjskiemu ziem o nazwie Rodos prosimy przy najbliższej aktualizacji o naniesienie zmian na mapę.
Superki:
Leszek I Neron
(-) Markus Feliks
7 godzin(y) temu
( 7 godzin(y) temu)Markus Feliks napisał(a): W związku z przekazaniem przez Imperium Rzymskie Imperium Nandyjskiemu ziem o nazwie Rodos prosimy przy najbliższej aktualizacji o naniesienie zmian na mapę. Przyjąłem do wiadomości... ale aktualizacja była wczoraj, to pewnie jak się nic specjalnego nie wydarzy w mikroświecie to trochę trzeba będzie zaczekać. Nie mogliście dać znać prywatnie, że coś takiego kombinujecie? Wstrzymałbym się z aktualizacją...
Superki:
Leszek I Neron
7 godzin(y) temu
( 7 godzin(y) temu)Ronon Dex napisał(a): Nie mogliście dać znać prywatnie, że coś takiego kombinujecie? Wstrzymałbym się z aktualizacją... To był szybki deal. Tak więc na spokojnie, nie ma pośpiechu. Poczekamy.
Superki:
Leszek I Neron
(-) Markus Feliks
5 godzin(y) temu
Witam serdecznie. Z dniem 27.09.2026 na terenach objętych opieką DRLD powstała Nadwarska Republika Ludowa
![]() forum jest zrobione na stronie Drackiej Republiki https://dracja.vnacja.pl/viewforum.php?f=111
5 godzin(y) temu
( 5 godzin(y) temu)Aleksiej Wierchow napisał(a): Witam serdecznie. Z dniem 27.09.2026 na terenach objętych opieką DRLD powstała Nadwarska Republika Ludowa Tak... jako Sekretarz Generalny Dracji wyrażam zgodę na udzielenie tych terytorii... Mój znajomy również chciał spróbować z swoją mikronacją. Ale jeżeli mu się nie uda to nie zamierzamy byc jak FN i tworzyć naracyjnych państw tylko dla zwiększenia swojej strefy wpływów czy coś, poprostu poprosimy o jego usunięcie... Z góry dziękuję.
4 godzin(y) temu
zapraszamy także na naszą stronę
https://nrl.vnacja.workers.dev/
4 godzin(y) temu
( 7 godzin(y) temu)Markus Feliks napisał(a): https://radioactivesmile.createmybb4.com...tml#pid300 Potwierdzam, Imperium Rzymu przekazało prowincję Rodos dla Imperium Nandyjskiego. |