Mapa Polityczna Mikroświata (aktualizowana)
Pierwsze państwo "Ijuża" czy jak to się odmienia?
[Obrazek: 101005704499841539.png]
37. Prezydent Republiki Bialeńskiej
  Odpowiedz
Forum na cba, silnik SMF, niezłe kombo.

Ale miło widzieć, że Wieżyczki w końcu polubiły się z nową wersją mapy.
  Odpowiedz
Wieżyczki?
  Odpowiedz
(19.05.2026, 15:17)Ronon Dex napisał(a): Aktualizacja 19.05.2026

Uwzględnia jedną zmianę:

- Powstanie Królestwa Turedenu - z tego co można wyczytać jest to odbudowa dawnej Turetii w innym miejscu. Miejsce informatyczne: http://tureden.cba.pl/index.php

[Obrazek: 101005704499838649_t.png]

Link do Kustosza.

Link do Bastionu (są tam starsze mapy dla porównania zmian).

Witam jak mógł Pan nie zauwarzyć ostatnio na forum Bialenii ogłosiłem utworzenie nowego panstwa, Drackiej Republiki Ludowo - Demokratycznej (DRLD) czy byłby Pan w stanie nanieść ją na mapę? zalączam granice panstwa [Obrazek: dracjagranice.png?ex=6a0d6fb9&is=6a0c1e3...ab4f99bb3&]
Superki: Andrzej Ordyński, Markus Feliks
  Odpowiedz
(19.05.2026, 18:53)Andrzej Ordyński napisał(a): Wieżyczki?
Turetia - turret - po angielsku wieżyczka.

A co do odmiany to imo lepiej brzmi kogo czego - Ijużu, ale idk.
Superki: Andrzej Ordyński, Peter Grüner
  Odpowiedz
(19.05.2026, 18:53)Jakubin Kovalinov napisał(a): jak mógł Pan nie zauwarzyć ostatnio na forum Bialenii ogłosiłem utworzenie nowego panstwa, Drackiej Republiki Ludowo - Demokratycznej (DRLD) czy byłby Pan w stanie nanieść ją na mapę? zalączam granice panstwa 

No 1 maja to... akurat faktycznie mogłem nie zauważyć.  "Wtajemniczeni" domyślają się powodów... Wink Big Grin

Dorzucę przy następnej aktualizacji.
[Obrazek: 100505667931999015.png]
Ronon Dex 
Archont Federacji Rodecji / Dowódca Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej
  Odpowiedz
(19.05.2026, 19:44)Ronon Dex napisał(a): No 1 maja to... akurat faktycznie mogłem nie zauważyć.  "Wtajemniczeni" domyślają się powodów... Wink Big Grin
Domyślam się.

Skoro 1 maja, to najprawdopodobniej byłeś zajęty, bo uczestniczyłeś w spotkaniu lokalnego kółka oazowego, czyż nie?
  Odpowiedz
Aktualizacja 24.05.2026

Uwzględnia jedną zmianę:

- Powstanie Drackiej Republiki Ludowo-Demokratycznej - w sumie Dracja powstała na Nordacie na przełomie kwietnia i maja, ale jakoś to przeoczyłem. Miejsce informatyczne: https://dracja.vnacja.pl/

[Obrazek: 101005704499838735_t.png]

Link do Kustosza.

Link do Bastionu (są tam starsze mapy dla porównania zmian).
Ronon Dex 
  Odpowiedz
A więc Bialenia i Imperium Nandyjskie mają nowego sąsiada, pierwszy raz od dawna. Może nawiążemy stosunki dyplomatyczne @Markus Feliks @Borys Zamycki ?
Superki: Markus Feliks
  Odpowiedz
Dni Nordaty mogą być dobrą okazją.
Superki: Andrzej Ordyński, Markus Feliks
[Obrazek: 101005704499841539.png]
37. Prezydent Republiki Bialeńskiej
  Odpowiedz
Ja również jestem za stosunkami.
Jego Eminencja mgr. net Henryk Tymoteusz  Ziemiański OSI
Arcybiskup achkovski 
Sekretarz Stanu Stolicy Apostolskiej 
Wicehrabia Dalmazji
[Obrazek: 101005704499842584_t.png]

Odpowiedz
(24.05.2026, 09:52)Andrzej Ordyński napisał(a): A więc Bialenia i Imperium Nandyjskie mają nowego sąsiada, pierwszy raz od dawna. Może nawiążemy stosunki dyplomatyczne @Markus Feliks @Borys Zamycki ?

Oczywiście, okres obchodów Dni Nordaty będzie doskonałym momentem, aby takowe relacje nawiązać. Aktualnie dopadła mnie chwilowo realioza, ale niebawem postaram się nawiązać kontakt z przedstawicielami Dracji. Cudownie widzieć nowe państwo na Nordacie, trzymam kciuki.
(-) Markus Feliks
  Odpowiedz
dziękuję bardzo za naniesienie nas na mapę ! jestem niezmiernie wdzięczny , a co kontaktu ze mną to mozna przez dc nieoficjalnie Wink
Superki: Markus Feliks
  Odpowiedz
(28.05.2026, 22:41)Jakubin Kovalinov napisał(a): dziękuję bardzo za naniesienie nas na mapę ! lecz chyba pare dni temu kupilismy również krym od II FN ale już nie chce być taki, przypomnę panu poprostu w następnej mozliwej aktalizacji lecz jestem niezmiernie wdzięczny i jeszcze raz bardzo dziękuję , a co do kontaktu ze mną to mozna przez dc nieoficjalnie Wink
  Odpowiedz
(28.05.2026, 22:41)Jakubin Kovalinov napisał(a): a co kontaktu ze mną to mozna przez dc nieoficjalnie

Jeżeli "dc" oznacza discord to ja akurat brzydzę się tym komunikatorem. Proszę wszelkie wnioski do mapy przekazywać forumowych drogą prywatnych wiadomości - po prostu czasami nie przeczytam wszystkich postów, bo real, bo brak czasu, bo "coś tam"... a PW nie zginie i powiadamia mnie, że jest i czeka na odczytanie.

(28.05.2026, 22:43)Jakubin Kovalinov napisał(a): lecz chyba pare dni temu kupilismy również krym od II FN ale już nie chce być taki, przypomnę panu poprostu w następnej mozliwej aktalizacji lecz jestem niezmiernie wdzięczny i jeszcze raz bardzo dziękuję

Proszę o szczegóły jak go odciąć od reszty kontynentu... Na styku/przesmyku czyli tak jak w realu od 2014 przebiega granica Rosji i Ukrainy? Czy może kupiliście więcej terenu?

Bo kroi się kolejna aktualizacja, bo "zabobonnicy" z Rotrii coś tam z terenami mieszają i muszę to poprawić.
Ronon Dex 
  Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości